Dødsbo

I en tung tid kommer det også utfordringer du ikke har tenkt på. Vi hjelper deg gjerne med de juridiske.

no

Har du ansvar for et dødsbo?

Ved privat skifte er det arvingene selv som påtar seg å skifte boet etter avdøde. Et slikt skifte vil i de aller fleste tilfeller være langt rimeligere enn et offentlig skifte.

Det kan også være hensiktsmessig å bruke advokat i et slikt skifte, da det kan oppstå en rekke vanskelige arv- og skifterettslige problemstillinger som advokaten kan finne gode løsninger på. Arvingene kan i fellesskap engasjere en advokat som skal fungere som privat bostyrer.

Advokatens oppgave er å sørge for at skiftet foregår etter gjeldende regelverk. Han vil sørge for en ryddig og åpen prosess og han vil mekle dersom det oppstår tvist mellom arvingene. Han vil også kunne bistå ved realisasjon av avdødes eiendeler og innfri gjeld, slette pant mv. Kontoret har eiendomsbevilling for overføring av fast eiendom. Til slutt vil han utbetale arven i tråd med et utlodningsforslag som alle arvingene er enige om.

Dersom uenigheter ikke kan løses ved mekling, vil den enkelte arving kunne reise skiftetvist om det aktuelle omtvistede forhold. Arvingene må da skaffe seg egne advokater for å ivareta sine egne særinteresser.

Vi tilbyr alle typer juridiske tjenester til etterlatte ved dødsfall. Våre advokater er spesialister innenfor arv- og skifte, og har over 20-års erfaring både med offentlige og private skifter.  

Les mer

Forretningsjuridisk

Les mer

Eiendomssalg og megling

Les mer

Alminnelig advokatpraksis

Les mer

Insolvens og konkurs

Tjenester

Ring nå

Åpningstider

Man - fre:

08:00–16:00

Lør - søn:

Stengt

Send e-post

Få veibeskrivelse

Kontakt

Telefon

+47 952 75 000

E-post

post@justitia.no

Postadresse

Postboks 488

9255 Tromsø

Follow us: